tiistai 27. syyskuuta 2011

Heitellään pellettiä

Pelletit ovat nyt olleet käytössä vajaan kuukauden ja toimivuudesta on montaa mielipidettä ja näyttöäkin erilaista. Toisilla hevosilla pelletti toimii erinomaisesti, toisilla taas huonommin. Brookella pelletti on päässyt kastumaan, kun Ratsutallin lutruslutrus-saukko doppaa niin ahkeraan jokaisen heinäsuullisen. Tästä johtuen Brooken karsina on märkä, siellä on liian vähän pellettiä ja sitä joudutaan lisäämään liian usein.

Kutrilla taas pelletti on toiminut erinomaisesti. Tuutin karsina on muuten siisti, mutta siellä haisee erittäin voimakkaasti ammoniakille. Muissa karsinoissa ei ole tätä haittaa niin selvästi huomioitu. Wimoni taas, vaikka seisoo koko päivän tällä hetkellä sisällä karsinassa, toimii hyvin pelletin kanssa yhteen, mitään ongelmia ei ole ollut.

Kummallista siis, että ongelmat eivät ole esimerkiksi sellaisia, että vain sisälläolijoiden karsinat olisivat huonossa kunnossa. Ne eivät riipu myöskään hevosen sukupuolesta, sillä sekä siistejä, että sottaisia on kummassakin sukupuolessa.

Tilanne pellettien kanssa on nyt se, että aiottu kolmen kuukauden satsi on loppumassa. Olemme siis kuukauden aikana käyttäneet aivan hurjan määrän tätä odotettua kaikelta pelastavaa kuiviketta. Osassa karsinoista pellettiä on aivan liian vähän, sitä tulee lisättyä lähes päivittäin, jolloin se ei ehdi aktivoitua ja joudutaan likaisena / märkänä heittämään pois ennen kuin se on edes ehtinyt toimia. Vaatii siis opettelua puolin ja toisin, että nähdään miten tämä kuivike ihan oikeasti toimii. Vielä emme anna periksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti